6 sep 2017

Van elkaar leren

Onlangs hadden we  bijna een maand lang bezoek van een groep Nieuw-Zeelandse vrijwilligers. Vol enthousiasme had dit viertal zich aangemeld om hun vriend Ben te komen helpen; de mannen met het maken van meubels voor het nieuwe gebouw; de vrouwen bij alles wat maar mogelijk is.
Ben is de oud-zendeling die vrijwillig terug is gekomen om een half jaar bouwopzichter bij de nieuwe taalschool te zijn. Zijn vrienden zijn allemaal rond de 70 jaar!
Vol enthousiasme zijn de mannen aan het werk gegaan en inmiddels zijn er al heel wat tafels door hen gemaakt. Voor de vrouwen was het wat zoeken naar werk. Anne-Marie probeerde klusjes hier en daar te verzinnen rondom Shiloh – het gebouw waar we werken – maar het viel niet mee om dingen te vinden waar geen taal bij nodig is… Uiteindelijk hebben ze geholpen met o.a. kasten uitruimen en een keer koken voor de hele groep tijdens een gezamenlijke avond.
Maar ze bleken het meest dienstbaar te kunnen zijn als oppas. Elke ochtend lazen ze de kinderen van Kidszone voor, en ook in de middag/avond waren ze bereid om bij de studenten thuis op hun kinderen te passen. Een aantal keer pasten ze bij ons thuis op om Anne-Marie tijdens de zomervakantie de kans te geven toch te werken. We waren onder de indruk hoe deze oudere vrouwen onze kinderen bezig konden houden!
In een gesprek met hen, waarin we vroegen waar ze zoal hun vakantie doorbrachten, vertelden ze dat ze vooral een soort zendingsreizen deden. “Waarom zouden we veel geld aan luie vakanties uitgeven wanneer we ons ook nuttig kunnen maken?“  Wauw. Niet het antwoord dat je zou verwachten van mensen die al een lang leven van hard werken erop hebben zitten… Wat een dienstbare mensen!  
Meestal hebben mensen die een kijkje komen nemen op het zendingsveld het doel er iets van te leren. In dit geval was het andersom, en waren wij het die veel van deze mensen konden leren!

18 feb 2020

Updates

Omdat het makkelijker is om een inkijkje te geven in onze levens via social media, verwijzen we u graag door naar onze Facebook pagina's en Instagram. ......

Lees meer >
1 okt 2019

Verlof

‘Wat doen jullie zoal op verlof?’ is de vraag die we nu geregeld krijgen.
Sinds half augustus zijn we – na 2,5 jaar op het veld ......

Lees meer >
21 mei 2019

Gevangen, en toch vrij!

Onze klusjesman komt regelmatig in de gevangenis. Niet omdat hij de wet overtreedt, maar om het evangelie te delen met gevangenen. Af en toe gaat Mark ......

Lees meer >
3 apr 2019

Een bijzondere ontmoeting

Vorige week waren Anne-Marie en de kinderen op de HomeSchoolWeek in Bangkok. Mark was dus alleen in Lopburi. Naast dat hij ongestoord lange dagen op DT ......

Lees meer >

onze bediening

Sinds 2017 zijn we Daniel Training Leaders. Onze hoofdtaak is het begeleiden en ondersteunen van nieuwe zendelingen. Kinderwerk blijft een belangrijk onderdeel, daar waar mogelijk zullen we kinderwerk ondersteunen en stimuleren.

© Bak in Thailand - Realisatie: Heuvelman Media

Het is nu: 16:44 uur in Thailand